Hercules spelas av:
Kevin Sorbo
Ian Bohen.
Ryan Gosling.

Hercules
Iolaus

Hercules

Hercules är en halvgud tack vare (eller på grund av) av att han är son till Zeus, gudarnas konung, och Alcmene en vanlig dödlig. Han växte upp hos sin mor och såg egentligen aldrig av sin far förrän i vuxen ålder. Men han har ändå alltid varit besluten vid att hans mål här i livet är att hjälpa andra människor.

Som halvgud så har Hercules styrkan av tio vanliga män, men det är inte alltid så mycket om man tänker på att det är det enda som står mellan han själv och hans främsta motståndare Hera och Ares.

Hercules är ganska tystlåten av sig och låter för det mesta Iolaus sköta snacket när de är tillsammans. Han anklagas ibland av sina vänner (och även av sina fiender för den delen) att vara lite för tråkig och moralisk, men samtidigt är ju det några av de egenskaper som gör honom till en pålitlig hjälte.

Mytologi
Herkules tolv storverk:
*Döda det nemiska lejonet.
*Döda den lerniska hydran.
*Fånga den kerynitiska hinden.
*Döda det erymanthiska vildsvinet.
*Mocka Augeias stall.
*Döda de stymfaliska fåglarna.
*Fånga den kreteniska tjuren.
*Fånga Diomedes mansätande hästar.
*Få fatt i amazondrottningen Hippolytes gyllene gördel.
*Fånga Geryones hjordar.
*Hämta Hesperidernas gyllene äpplen.
*Hämta upp den trehövdade hunden Kerberos från Hades.

YH
Hercules har aldrig träffat sin far och försöker därför att få Zeus att lägga märke till honom, så att han kan få reda på vem han själv är och vad det innebär.

Filmerna
Hercules träffar och förälskar sig i Deianeira som han också gifter sig med. De får två söner, Aeson och Klonus och en liten dotter, Ilea.

HTLJ
Hercules familj blir mördad av Hera och han bestämmer sig för att hämnas, men kommer sen på bättre tankar och fortsätter att ägna sitt liv åt att hjälpa människor i nöd.

XWP
Hercules har varit med i två avsnitt av Xena; Prometheus och God Fearing Child.